Odznaczeni górnicy, członkowie zarządu PeBeKa i KGHM Polska Miedź, przedstawiciele władz wojewódzkich i lokalnych, oraz delegat Okręgowego Urzędu Górniczego, wzięli udział w uroczystej Akademii Barbórkowej, która odbyła s
Informacja prasowaWarszawa, 17 lipca 2019 r.Bakterie i grzyby na ręcznikach, czyli to o czym zapominamy na co dzieńBrudne ręczniki mogą przenosić ogromną ilość różnych drobnoustrojów, czyli m.in. bakterii, grzybów. Razem
Kolejny obiekt pod marką B&B HotelsSieć wygodnych hoteli ekonomicznych B&B Hotels, posiadająca swoje obiekty w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Katowicach, Łodzi i Toruniu, zawitała właśnie na Podhale.1 października
Pomimo powszechnej opinii, reakcje uczuleniowe powodują nie tylko pyłki kwitnących roślin. Wśród alergenów wziewnych najczęściej uczulającym czynnikiem są roztocza, które znajdują się w kurzu domowym. Katar sienny, duszno
Nie tylko w czasie upalnych dni należy pamiętać o podawaniu wody niemowlętom i dzieciom. Zwykłe wody mineralne mają w sobie jednak zbyt dużo minerałów, które obciążają organizm małego dziecka. Woda dla niemowląt powinn
Równowartość tysiąca dolarów za odszyfrowanie plików – uwaga na nowe oprogramowanie ransomwareNemty – taką nazwę nosi nowe, szybko rozprzestrzeniające się złośliwe oprogramowanie typu ransomware, które szyfruje pliki
Kraków, 29 października 2019 r. Informacja prasowaRozwój pracowników jest naszą siłą!Konieczność podnoszenia kwalifikacji podyktowana zmieniającymi się wymaganiami klientów to motor napędowy szkoleń i indywidualnego po
Uwielbiana z zasmażaną bułką tartą, będąca prawdziwą ozdobą letnich sałatek, znakomicie sprawdzająca się w zupach, makaronach i zapiekankach ? sposobów na podanie fasolki szparagowej jest bez liku! Pyszne receptury poleca
Ponad 91 proc. Polaków jada śniadania, a dla 45 proc. z nas jest to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jak wynika z badania przeprowadzonego przez Instytut ARC Rynek i Opinia dla marki TYMBARK, nie zawsze jednak na śniadaniowym
Imiona dla lodowców po satelitachDzięki satelitom umieszczonym na orbicie wiemy, że obecnie każdego roku Ziemia traci ilość lodu trzykrotnie większą od wszystkich lodowców w europejskich Alpach. To powoduje wzrost globalnego